نکات مهم در دم کردن قهوه
نکات مهم برای دم کردن قهوه
کیفیت و مرغوبیت دانه های قهوه در طعم آن بسیار موثر است
اگر بگوییم که قهوه بعد از نفت دومین مایع پرطرفدار است ادعای بیهوده ای نیست. جالب است بدانید که سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد فنجان قهوه نوشیده می شود. اما تهیه یک فنجان قهوه به این راحتی ها هم نیست. دم کردن یک فنجان قهوه خوب و خوش عطر نیاز به رعایت نکات و ترفندهایی است. ما در این مقاله می خواهیم نکات دم کردن قهوه را به شما آموزش دهیم.
ابزار لازم برای دم کردن قهوه
برای دم کردن یک فنجان قهوه خوب، فیلترها و ابزارهای مورد نیاز خود را بعد از هر بار استفاده کاملا تمیز کنید. ابزار مورد نیازتان را با آب آشامیدنی کاملا پاک کرده و به وسیله یک حوله خشک کنید. مطمئن باشید که هیچ جای ظروف روغن قهوه جمع نشده باشد. چون روغن قهوه باعث تلخ تر شدن فنجان های بعدی می شود.
اگر از قهوه ساز استفاده می کنید حتما راهنمای استفاده از آن را مطالعه کنید.
کیفیت دانههای قهوه
بهترین قهوه قطعا با دانه های مرغوب و با کیفیت درست می شود. عطر و طعم قهوه شما تنها به شیوه دم کردن قهوه بستگی ندارد بلکه کیفیت و مرغوبیت دانه های قهوه در طعم آن بسیار موثر است.
عوامل تاثیرگذار در طعم قهوه
• مکان کشت قهوه
• نوع دانه های قهوه (عربیکا، روبوستا)
• اندازه و شیوه آسیاب شدن دانه های قهوه
در واقع برای درست کردن یک فنجان قهوه انتخاب های زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، شما می توانید یک قهوه اسپرسو تیره و تلخ را انتخاب کنید. بنابراین هیچ درست و غلطی وجود ندارد. چیزی که مهم است لذت بردن شما از طعم نوشیدن یک فنجان قهوه خوش دم است. پس خودتان را محدود نکنید و از ترکیبات مختلف لذت ببرید.
تازه بودن قهوه
بهتر است زمان زیادی از آسیاب کردن قهوه نگذشته باشد. بنابراین قهوه را در مقادیر کم (به طور ایده آل یک تا دو هفته) خریداری کنید. اگر قصد دارید قهوه را مدت زمان بیشتری نگهداری کنید، حتما داخل ظروف بدون درز، تاریک و در جای خنک نگهداری کنید تا مزه و عطر آن از بین نرود.
نکته خیلی مهم تر که باید رعایت کنید این است که هیچ وقت قهوه را دو بار دم نکنید. چون طعم آن بسیار نامطلوب می شود.
نکات مهم برای دم کردن قهوه
یک قهوه خوب نیازمند آسیاب کردن درست و دقیق است
آسیاب کردن قهوه
یک قهوه خوب نیازمند آسیاب کردن درست و دقیق است. علاوه بر شیوه دم کردن، مقدار آب کافی و فیلتر، ابزارهای آسیاب قهوه برای داشتن یک فنجان قهوه معرکه، نقش بسیار مهمی دارند.
با توجه به این موضوع که که قهوه درشت آب را آسانتر از خود عبور می دهد، طعم قهوه کمتر از چیزی که باید گرفته و استخراج می شود. هرچه قهوه ریزتر باشد بیشتر با آب درگیر شده و عصاره آن بیشتر خارج می شود. تغییرات کوچک در اندازه ذرات قهوه به طرز چشمگیری روی طعم نهایی قهوه تاثیر می گذارد. میزان آسیاب کردن قهوه به متد دم کردم شما بستگی دارد.
دم کردن قهوه روش ترکی
یکی ازروش های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می رود این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به جوش آید. روش تهیه دقیق این نوع قهوه در ادامه آمده است.
نکات مهم برای دم کردن قهوه
روش دم کرده قهوه به روش ترکی :
مرحله اول: دانههای قهوه باید به ریزترین اندازه آسیاب شده باشند.
مرحله دوم: ابتدا آب سرد را درون قهوه جوش بریزید. به ازای هر فنجان قهوه معادل سهچهارم فنجان را با آب سرد پر كرده و داخل قهوهجوش بریزید. سطح آب باید تا ابتدای گردنه یا تنگی قهوهجوش برسد و از آن بالاتر نرود وگرنه سرریز میشود.
مرحله سوم: اكنون پودر قهوه را به آب اضافه كنید. بهازای هر فنجان قهوهخوری آب، دو قاشق چایخوری قهوه.
مرحله چهارم: میتوانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چایخوری پودر قهوه، یك قاشق چایخوری شكر هم به قهوه اضافه كنید.
مرحله پنجم: وقتی شكر كاملا در آب حل شد، اجاق گاز را روشن كنید؛ با شعلهای متوسط رو به كم. اگر شعله زیاد باشد قهوهتان میسوزد. در این مرحله قهوه را هم نزنید.
مرحله ششم: پس از گذشت زمان اندكی -حدود دو دقیقه- یعنی زمانی كه حرارت به حدود ۷۰ درجه میرسد، قهوه شروع به حباب زدن از كنارهها میكند. جمع شدن حبابها حالتی روی سطح قهوه به وجود میآورد كه آن را اصطلاحا «خامه قهوه» مینامند. در این مرحله قهوه را از روی حرارت بردارید تا حرارت و خامه كمی فروكش كنند. هرگز اجازه ندهید حرارت به بالاتر از ۷۵ درجه برسد چون مزه قهوه بیش از حد استخراج خواهد شد.
مرحله هفتم: قهوهجوش را مجددا به آرامی و دقت روی شعله كم قرار دهید و سه بار این عمل را تكرار كنید تا خامه قهوه قوام بیاید.
مرحله هشتم: قهوه را به آرامی در فنجان بریزید.
این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می کنند. برای این کار چند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می کنند. قهوه ترک، به این روش تهیه می شود. قهوه به دست آمده، نوشیدنی غلیظی است که رویش کف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشین شده است. قهوه اسپرسو، با تحت فشارقراردادن آب داغ تهیه می شود. این روش برای تهیه انواع نوشیدنی های قهوه به کار می رود. قهوه اسپرسو طعم متمایزی داشته و به علاوه رویش ماده خامه مانندی جمع می شود.
منابع :اکاایران