x
روبوستا
Rate this post

ین قهوه از گیاه کانفورا بدست می آید که برای اولین بار در غرب و مرکز آفریقا سیاه پرورش داده شد است.

حدود ۴۰ درصد مصرف قهوه جهان از روبوستا است و ترکیب روبوستا و عربیکا بین ۹۵ تا ۹۹ درصد خرید قهوه جهان را تشکیل میدهد.

با در نظر گرفتن این موضوع که بیش از ۱۰۰ گونه مختلف قهوه در جهان وجود دارد، این ویژگی بسیار حائز اهمیت است.

کشاورزانی که روبوستا پرورش میدهند، ترجیح میدهند که ارتفاع آن نصف این حدود باشد تا به اندازه کافی محصول دهد.

گل روبوستا مانند بسیاری از گیاهان دیگر، سفید رنگ بوده و میوه آن با رسیدن به رنگ قرمز پررنگ در می آید. در برخی مناطق، بعد از گل دادن ۶ ماه طول میکشد تا میوه آن ثمر دهد. هر کدام از میوه‌ها که cherry نام دارند، معمولا حاوی دو عدد دانه قهوه هستند که جزء هسته‌ی میوه محسوب میشوند.
میزان کافین موجود در روبوستا

روبوستا

وقتی که روبوستا را با عربیکا مقایسه می کنید، نقطه اصلی تفاوت این دو در میزان کافئین آن‌ها است.

گیاه روبوستا بسیار با دوام است. این گیاه در برابر بیماری‌ها و آفات مقاوم بوده و در دماهای بالاتر رشد میابد و حتی نور شدید آفتاب را هم تحمل میکند. در عوض تنها چیزی که روبوستا به آن احتیاج دارد آب زیاد است.

یک گیاه خوشحال روبوستا گیاهی است که آب کافی داشته باشد.

گیاه روبوستا برخلاف عربیکا در ارتفاعات کمتر در حدود زیر ۶۰۰ متر یا ۲۰۰۰ پا رشد میابد.

در حالت طبیعی، ارتفاع گیاه روبوستا به ۳۰ پا یا بیشتر میرسد.

هر دانه قهوه روبوستا تا ۲.۷ درصد کافئین دارد. این میزان تقریبا دو برابر کافئینی است که در هر دانه قهوه عربیکا وجود دارد.

مقدار بالاتر کافئین است که گیاه روبوستا را به چنین گیاه مقاومی تبدیل کرده است. این کافئین اضافی طعمی تلخ‌تر به روبوستا میدهد که باعث دور شدن آفات از آن میشود. دانه‌های روبوستا خاصیت ضدمیکروبی نیز دارند که بیماری‌های آن را نیز به حداقل میرساند.
دو نژاد دانه قهوه داریم: عربیکا و روبوستا.
عربیکا و روبوستا نژاد قهوه هستند. مثل نژاد انسان است که سیاهپوست داریم و سفید پوست.
دانه های روبوستا تلخ هستند. اما دانه های عربیکا معمولاً به ترشی می زند (نه همیشه).
کافئین دانه های روبوستا بیشتر از عربیکاست.
قیمت دانه قهوه عربیکا بیشتر از روبوستاست.
قهوه‎های توی بازار معمولاً ترکیبی از دانه های روبوستا و عربیکاست. به این ترکیب می گوییم میکس یا بلند (Blend)
پرکافئین ترین میکس، میکس ۱۰۰ درصد روبوستا هست. خیلی هم تلخ است.
کم کافئین ترین میکس، میکس ۱۰۰ درصد عربیکا هست. معمولاً ترش است.

دانه قهوه روبوستا چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code