جزئیات عربیکا و اهمیت آن
گونه عربیکا مربوط به کشور های عربی می باشد.
درختان قهوه عربیکا در منطقه کوهستانی یمن، اتیوپی، سودان و گواتمالا رشد میکنند.
عربیکا یکی از معروف ترین گونههای قهوه است که بیشترین سطح زیر کشت جهان رو به خودش اختصاص داده است.
گیاهان قهوه تحت عنوان Coffea طبقه بندی میشوند.
این گیاهان درختچه های همیشه سبزی هستند که در حال حاضر در نقاط مختلف جهان رشد میکنند
رشد درختان قهوه Arabica نیازمند ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا است.
بیشتر این درختان در ارتفاعات بالا کشت میشن
به دلیل رشد گیاهان قهوه عربیکا در ارتفاعات ابتدا قهوه در ارتفاعات اتیوپی، جایی که در طول سال نسبت به بقیه مکان ها نوسانات دمایی کمتری داشت کشت میشد.
درختان قهوه عربیکا در ارتفاع حدود هزار تا دو هزار متر از سطح دریا قابلیت کشت دارند.
این گونه نسبت به شرایط آب و هوایی بسیارحساس بوده و در مقابل آفات نیز آسیب پذیر است.
یکی از دلایل گرانتر بودن این نوع دانهها نیز، شرایط سخت و حساس رشد این درخت است.
ویژگی های قهوه عربیکا
طعم و عطر عالی
ترشی به نسبت بیشتر
کافئین پایینتر نسبت به ربوستا
میزان کافئین موجود در این دانهها بین ۸/. الی ۱/۴ است.
شاخص ترین بارزه طعمی این دانه اسیدیتی کمتر است و بادی این دانه، متوسط ۱٫۲ درصد میباشد.
دانههای عربیکا بیضی شکلتر است.
قند و چربی بشتری نسبت به دانه های ربوستا دارد.
این دانهها در برابر آفات مقاومت کمتری دارد.
قیمت گرانتری دارد
۷۵ درصد قهوه جهان عربیکا و ۲۵ درصد را ربوستا تشکیل میدهد
مزایای قهوه عربیکا
طعم بی نظیر و فوق العاده عالی
ترشی کمتر
کافئین کمتر نسبت به دانه های ربوستا که باعث آرامش می شود
دارای مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است که برای پیشگیری از سرطان مفید می باشد.
مزایای ضد میکروبی دارد
پیشگیری از آلزایمر ، پارکینسون و بیماری های اختلال حافظه
افزایش تولید هورمون آندورفین در بدن
کاهش وزن و لاغری به دلیل دارا بودن کافئین
تقویت ناخن و استخوان ها به دلیل وجود پتاسیم در آن
معایب قهوه عربیکا
قیمت گرانتر نسبت به بقیه محصولات
آسیب پذیری در مقابل آفات
نسبت به دانه های ربوستا قند و چربی بیشتری دارد
اسیدیته کمتر نسبت به بقیه قهوه ها
ویژگی ظاهری دانه عربیکا
دانه ای تخت و صاف
بیضی شکل تر از دانه های دیگر قهوه ها
خط وسط لوبیای دانه کمی دارای انحناست