مواد لازم جهت تهیه لاته حلوایی :
شیر پرچرب : ۱٫۵ کیلوگرم
بادیان ختایی : ۴۰ گرم
زنجبیل پودر شده : ۲۰ گرم
جوز هندی : ۱۵ گرم
فلفل سیاه : ۱۰ گرم
پوست پرتغال خشک شده : ۱۰ گرم
زرده تخم مرغ : ۱۰۰ گرم
شکر : ۵۰۰ گرم
تهیه خامه زده شده حلوا و افرا به میزان ۳۷۰ گرم :
تهیه ی لته حلوایی و ادویه دار
خامه زده شده : ۲۰۰ گرم
شربت افرا : ۳۰ گرم
روغن دانه کدو تنبل : ۲۰ گرم
صمغ زانتان : ۰٫۳ گرم
تهیه مخلوط ادویه و نمک :
پودر دارچین : ۲ گرم
فلفل سیاه : ۱ گرم
پوست جوز پودر شده : ۱ گرم
زنجبیل پودر شده : ۱ گرم
نمک : ۰٫۵ گرم
مواد لازم برای تهیه لاته حلوایی و ادویه دار :
سس حلوایی ادویه دار : ۳۰ گرم
قهوه اسپرسو : ۱ شات
شیر پرچرب : ۱۸۰ گرم
تهیه ی لته حلوایی و ادویه دار
طرز تهیه :
ابتدا کار خود را با تهیه سس آغاز کنید. شیر، پوست پرتغال و ادویه ها را داخل یک تابه ریخته و به مدت سی دقیقه بر روی حرارت کم تفت دهید. زرده های تخم مرغ را درون ظرفی مجزا ریخته و هم بزنید. سپس مخلوط شیر گرم را بر روی زرده تخم مرغ بریزید و هم بزنید. شکر را به آن اضافه نمایید و تا زمانی که کاملا حل شود مخلوط کنید. سپس آن را داخل یخچل قرار دهید.
تهیه ی لته حلوایی و ادویه دار
برای تهیهی خامهی زده شده حلوا و افرا، ابتدا خامه را با سرعت بالا هم بزنید و برای این کار از یک هم زن دستی استفاده نمایید، سپس شربت را به آن اضافه کنید و مطمئن شوید که کاملا مخلوط شوند. در مرحلهی بعد صمغ زانتان را به آن اضافه کنید و در حالی که مشغول هم زدن هستید روغن را قطره قطره به داخل آن بچکانید. این مخلوط باید حدود یک هفته درون یخچال در ظرفی در بسته قرار بگیرد.
برای تهیه مخلوط ادویه و نمک تمامی آنها را داخل هم زن ریخته و با یکدیگر مخلوط نمایید و داخل ظرفی در بسته حفظ کنید.
تهیه ی لته حلوایی و ادویه دار
سس را با اسپرسو مخلوط نمایید و پس از هم زدن، کف شیر را به آن اضافه کنید. به آرامی خامهی تهیه شده را بر روی فنجان قرار دهید و در نهایت با مقادیری از ادویه ها آن را مطبوع کنید.
منبع:ایلیا