x
Rate this post

تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز
اسپرسو را در منزل بگیرید! ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه تون باشید اما شاید نتوانید در هر زمانی که اراده کردید قهوه ای نوش جان کنید به کافی شاپ بروید و یا شاید بخواهید مهمان های تان را در یک اسپرسو خوب، لاته، یا … سهیم کنید در این حال، پیشنهاد می کنیم کافه را به خانه بیاورید!
لذت تهیه قهوه در خانه آخ که چه حالی میده!
اسپرسو چیست؟

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود. یک شات اسپرسو “Espresso” حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو “single espresso” یا یک شات اسپرسو گفته می شود.

با یک دستگاه اسپرسو ساز شما به راحتی می توانید در هرزمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه های منتخب خودتان نوش جان کنید اما این نکته را بدانید: اسپرسو دستگاهی که در یک کافی شاپ، روزانه صدها اسپرسو می گیرد کیفیت نسبتا بهتری به اسپرسو دستگاه خانگی دارد. اگر دستگاه اسپرسو ساز ندارید میتوانید تهیه اسپرسو را با موکاپات انجام دهید.

قبل از آموزش و تهیه اسپرسو با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو متد و روشی برای تهیه قهوه است این بدان معنی است که قهوه ای به نام اسپرسو نداریم. در این روش باید فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد فیلترهایی چون:

استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)
درجه آسیاب متناسب پرتافیلتر
رست معمولا ملایم رو به تیره و تیره

(این نکته را هم بدانید: عملکرد موکاپات و دستگاه اسپرسو ساز تا حدودی مشابه هم است اما نام نوشیدنی موکاپات اسپرسو نیست ولی به آن اسپرسو گفته می شود و در اصل اسپرسو، نام نوشیدنی دستگاه اسپرسو ساز است.)

قهوه تازه برزیل – رست تیره – ۲۰۰ گرم

قهوه تازه برزیل – رست تیره – ۲۰۰ گرم
‎۱۵۰٬۰۰۰ریال

قهوه تازه برزیل رست تیره، مناسب برای تهیه اسپرسو

متدهای دیگری چون قهوه ترک، فرانسه، کمکس یا … هر کدام به طور جداگانه، فیلترهای مخصوص به خود را دارند. برای آموزش طرز تهیه اسپرسو با دستگاه پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسو ساز را بشناسید! و اما
طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:
الف) خرید دانه یا پودر قهوه با رست مورد نیاز:
خرید دانه یا پودر قهوه بهتر است دانه را قبل از استفاده آسیاب کنید تا از تازگی بیشتری بهره مند شوید

تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید است پس سعی کنید از قهوه تازه رست استفاده کنید یا اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید حتما به تاریخ رست آن دقت کنید. هم چنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد. برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست تیره استفاده می شود اما با توجه به ذائقه و سلیقه، رست های روشن تر نیز استفاده می شود.
ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر:
۱- ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.
۲- مخزن آب دستگاه:

مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از ترکیبات قهوه دمای آب بسیار مهم است.
۳- پرتافیلتر:
تمیز کردن پرتافیلتر پس از هر بار مصرف، پرتافیلتر را تمیز کنید

پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید.
۴- میزان پودر اسپرسو:
میزان دوز اسپرسو مقدار یا دوز قهوه

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم پودر قهوه و اگر یک دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید. اسپرسو دابل چیست و چگونه تهیه می شود؟
۵- فشرده کردن اسپرسو:

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه تان را فشرده کنید (تامپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.
فشرده کردن پودر قهوه اسپرسو دست را به حالت ۹۰ درجه بگیرید

برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار ۳۰ پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تامپر، پودر قهوه را فشرده کنید.
ج) گرفتن شات اسپرسو
۱- اتصال پرتافیلتر به هد گروپ:
اتصال پرتافیلتر به هد گروپ ابتدا گروپ را شستشو دهید

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.
۲- شروع شات گیری:
پایان شات گیری اسپرسو اسپرسو خانگی میتونه خیلی لذت بخش تر باشه!

پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است. کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟
۳- پایان شات گیری:
گرفتن شات اسپرسو نوش جان
د) سرو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز:

اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم آن را کاملا درک کنید.

هم چنین می توانید با استفاده اسپرسو تان، نوشیدنی های دیگری را در خانه درست کنید نوشیدنی های چون کن پانا یا اسپرسو با خامه، کاپوچینو، آمریکانو و … . برای تهیه بعضی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو نیاز به فوم شیر دارید این مطلب شما را راهنمایی می کند.

در انتهای مطلب، یک ویدئو از طرز تهیه اسپرسو با دستگاه قرار داده شده است، پیشنهاد می کنیم آن را مشاهده کنید.
نکات تهیه قهوه  با دستگاه اسپرسو ساز:

در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا … نریزید.
فنجان های تان را از پیش گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه تان جلوگیری می کند.
از آب شیر برای تهیه استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.
اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که دانه قهوه برای چه دستگاهی آسیاب شود.
اگر دانه های تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کند و در نتیجه اسپرسو رقیق و بدون طعم خواهید داشت و برعکس اگر دانه های تان ریز آسیاب شده باشد زمان گرفتن شات افزایش می باید و در پایان نیز  به تلخی می زند.

کافی لاورهای عزیز، نظرات و سوالات خود را می توانید در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید.

بفرمایید!
یک شات اسپرسو دوستان تان را به یک شات اسپرسو، در کافه خانگی تان دعوت کنید!

منبع: کافه استور

تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code