x
Rate this post

تهیه لاته

قهوه لاته یک نوع نوشیدنی قهوه بر پایه‌ی اسپرسو است که یک سوم آن از اسپرسو و دو سوم آن از شیر تشکیل شده است و حدود یک سانتیمتر کف شیر نیز بر روی آن قرار دارد. لاته Latte در زبان ایتالیایی به معنی شیر است. بیشتر مردم تصور می‌کنند کافه لاته اختراع ایتالیایی‌هاست، اما حقیقت این است که این نوشیدنی در ابتدا تنها در نقاطی از ایتالیا یافت می‌شد که توریست‌های امریکایی در آن‌جا فراوان بودند. گفته می‌شود از آن‌جا که کاپوچینو برای امریکایی‌ها بیش از اندازه تلخ بود آن‌ها مقدار شیر این نوشیدنی را بیشتر کردند و آن را کافه لاته نام نهادند.
تهیه لاته
ابزار تهیه:

– دستگاه اسپرسو (خانگی یا حرفه‌ای) و یا موکاپات

– در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کف‌ساز یا هم‌زن‌دستی whisk، و یا مایکروفر

– پارچ شیر و یا شیرجوش

– دماسنج مخصوص مایعات

– پیمانه‌ی اندازه‌گیری یا یک قاشق

ابزار لازم برای پذیرایی:

یک فنجان قهوه‌خوری پهن یا بلند و یا یک لیوان شیشه‌ای ترجیحاً دسته‌دار (با گنجایش ۲۴۰ یا ۳۰۰ میلی‌لیتر)

مواد اولیه

مواد اصلی:

– ۴۵ یا ۷۵ میلی‌لیتر قهوه‌ی اسپرسو

– ۱۳۵ یا ۲۲۵ میلی‌لیتر شیر کم‌چرب با دمای بسیار پایین

مواد اختیاری:

– خامه‌ی زده‌شده

– عصاره‌ی وانیل، کارامل، شکلات و یا دارچین

– شکر

مواد تزئینی:

– پودر شکلات یا دارچین
تهیه لاته
مراحل تهیه
۱. ابتدا به وسیله‌ی دستگاه اسپرسو و بسته به ذائقه‌تان یک شات اسپرسوی سینگل (معادل ۴۵ میلی‌لیتر) و یا یک شات اسپرسوی دوبل (معادل ۷۵ میلی‌لیتر) بگیرید. اسپرسو را مستقیماً داخل فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه‌خوری‌تان بریزید. در صورتی که دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید از موکا پات (موسوم به قهوه‌ساز اسپرسوی گازی) استفاده کنید. می‌توانید در صورت تمایل چند قطره عصاره‌ی وانیل، کارامل، شکلات و یا دارچین را در انتهای این مرحله به اسپرسویتان اضافه کنید و به خوبی در آن حل کنید تا لاته‌ی طعم‌داری داشته باشید.

۲. دکمه‌ی بخار دستگاه اسپرسو را فشار دهید تا دستگاه آماده‌ی بخار دادن شود. سپس به ازای اسپرسوی سینگل حدود ۱۳۵ میلی‌لیتر و به ازای اسپرسوی دوبل حدود ۲۲۵ میلی‌لیتر شیر کم‌چرب سرد را داخل پارچ شیرتان بریزید. سپس پارچ شیر را زیر نازل یا لوله‌ی بخار دستگاه اسپرسو قرار دهید و نازل را داخل پارچ فرو کنید.

دمای شیر باید در ابتدا بسیار پایین باشد، که با بخار دادن به حدود ۶۰ تا ۷۰ درجه‌ی سلسیوس خواهد رسید. حتماً شیر بخارداده را مستقیماً داخل پارچ شیرتان بریزید.
تهیه لاته
اگر دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید با ریختن شیر داخل شیرجوش و قرار دادن آن بر روی گاز آن را بخار دهید (در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله به ازای هر فنجان لاته‌تان نصف قاشق چای‌خوری شکر به شیر اضافه کنید و در آن حل کنید). شعله‌ی گاز باید متوسط باشد. وقتی شیر کمی داغ شد آن را با یک هم‌زن دستی هم بزنید تا حباب‌هایی بر سطح شیر شکل گیرند. پس از این که حباب‌ها شکل گرفتند و دمای شیر به ۶۰ درجه رسید، اندازه‌ی حباب‌ها اندکی کوچک‌تر خواهد شد. در این مرحله شیرجوش را از روی حرارت بردارید تا بیشتر نجوشد. برای اندازه‌گیری دمای شیر می‌توانید دماسنج را در تماس با شیر قرار دهید اما دقت کنید که از آن‌جا که دماسنج دمای شیر را با اندکی تأخیر نشان می‌دهد، اغلب ۲ تا ۳ درجه قبل از رسیدن دماسنج به عدد دلخواه‌تان، دمای خود شیر به همان درجه‌ی دلخواه رسیده است. پس اگر می‌خواهید دمای شیر به ۶۰ درجه برسد، زمانی که دماسنج عدد ۵۷ را نشان داد شیر را از روی گاز بردارید.
تهیه لاته
هم‌چنین می‌توانید به جای استفاده از دماسنج با لمس کردن شیرجوشی که بر روی گاز قرار دارد دمای شیر را اندازه بگیرید. برای این کار کافی‌ست انگشت اشاره‌ی خود را به ظرف شیرجوش بچسبانید، اگر در ابتدا حرارت ظرف دست شما را نسوزاند اما پس از گذشت دو ثانیه دیگر تاب لمس ظرف را نداشتید بدانید که شیر به دمای دلخواه‌تان (یعنی بین ۶۰ تا ۷۰ درجه) رسیده است. ولی اگر از همان ابتدا که انگشتتان را به ظرف چسباندید دست‌تان سوخت احتمالاً دمای شیر به نزدیکی ۸۰ (نقطه‌ی جوش شیر) رسیده است و بهتر است آن را برای تهیه‌ی نوشیدنی‌تان استفاده نکنید.
هم‌چنین می‌توانید شیر را در مایکروفر بخار دهید. برای این کار مقدار شیر لازم را داخل یک شیشه‌ی استوانه‌ای دردار (مثلاً شیشه‌ی مربا) بریزید به طوری که بیشتر از نصف شیشه پر نشود. پس از بستن در ظرف حدود ۳۰ ثانیه آن را با نهایت توان‌تان تکان دهید تا کف کند. سپس در ظرف را برداشته آن را برای ۳۰ ثانیه‌ی دیگر داخل مایکروفر قرار دهید تا گرم شود. کف شیر شما آماده است.
تهیه لاته
۳. شیرتان را برای یک دقیقه در گوشه‌ای قرار دهید تا اندکی خنک شود. خنک شدن آن باعث می‌شود کف شیر به روی ظرف بیاید. سپس به کمک یک قاشق با احتیاط کف روی شیر بخارداده را که داخل پارچ شیر و یا شیرجوش قرار دارد کنار زده در گوشه‌ی ظرف نگه دارید و در همین حالت شیری که زیر کف‌ها قرار دارد (که حدوداً معادل دو سوم کل شیر است) را داخل فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه‌خوری‌تان بریزید. شیر داغ به آرامی در قهوه حل می‌شود.

۴. اکنون با دقت کف‌هایی را که در گوشه‌ی ظرف شیرتان نگه داشته بودید با قاشق داخل فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه‌خوری‌تان بریزید.

۵. برای تزئین می‌توانید مقدار کمی خامه‌ی زده‌شده را بر روی فنجان یا لیوان شیشه‌ای بریزید و اندکی پودر شکلات یا دارچین نیز بر روی آن بپاشید. هم‌چنین می‌توانید با استفاده از لاته آرت قهوه‌تان را تزئین کنید.
تهیه لاته

۶. برای پذیرایی بهتر است فنجان یا لیوان شیشه‌ای قهوه را داخل یک بشقاب کوچک یا نعلبکی قرار دهید و زیر آن را نیز یک دستمال کاغذی قرار دهید تا اگر لیوان شیشه‌ای خیلی داغ بود، بتوانند با دستمال آن را در دست بگیرند.

منبع: کافی پرس

تهیه لاته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code