آموزش کافی شاپ در تهران
آموزش باریستا و ضوابط انتظامی اختصاصی قبل از افتتاح
— دوربین مدار بسته حتما نصب شود.
— در صورت واقع شدن در طبقات، عرض راهرو و پلهها حداقل باید ۱۲۰ سانتیمتر باشد.
– خانمها به تنهایی اجازه فعالیت در کافیشاپها را ندارند.
– سرویس بهداشتی جداگانه برای آقایان و خانمها داشته باشد.
— محلی مناسب برای استراحت کارگران در نظر گرفته و از اسکان افراد متفرقه خودداری شود.
آموزش کافی شاپ و مدارک و ضروریاتی برای افتتاح کافی شاپ داری
۱- احراز تابعیت جمهوری اسلامی ایران
۲- ارائه سند مالکیت شامل یکی از موارد زیر:
الف. بنچاق
ب. اجارهنامه رسمی یا عادی
پ. مبایعهنامه
ت. حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم اجارهنامه
ث. رسید پرداخت اجارهبها معتبر
ج. ارائه قرار دادهای منعقدشده بین متقاضی پروانه کسب با ادارات و سازمانهای دولتی
چ. اصل و فتوکپی تمام صفحات شناسنامه (۲ نسخه)
ح. اصل و کپی کارت ملی (۲ نسخه)
خ. ارائه سوابق کاربری تجاری یا اداری یا کارگاهی محل کسب (عوارض مشاغل و کسب و پیشه)
د. کسب رضایت مالک برای تغییر شغل
ذ. گواهی پایان خدمت نظام وظیفه
ر. ارائه آخرین مدرک تحصیلی
ز. ۱۲ قطعه عکس ۴×۳ جدید
ژ. کدپستی ۱۰ رقمی واحد صنفی (کپی قبض تلفن واحد صنفی)
س. در صورت داشتن پروانه کسب قبلی، ارائه فتوکپی جواز کسب
ش. در صورت موروثی بودن ملک، ارائه رضایت محضری سایر وراثت به انضمام اصل و فتوکپی شناسنامه ورثه و اصل و فتوکپی گواهی حصر وراثت
آموزش کافه داری و شرایط نصب دوربین. راه اندازی کافی شاپ
– حفظ و نگهداری موارد ضبط شده با دوربین بر عهده متصدی و مدیر مکانهای عمومی است.
– از دوربینهای مخصوص روز و شب استفاده شود تا با تغییرات نور محیط، توانایی تصویربرداری واضح وجود داشته باشد.
– سیستم دارای تنظیمات برای ثبت تاریخ و زمان تصویربرداری باشد.
– زاویه دید دوربین به نحوی باشد که تمامی محیط مجاز را پوشش دهد و رو به مراجعان باشد.
– ارتفاع نصب دوربین از سطح زمین حداکثر ۲۰۰ تا ۲۳۰ سانتیمتر باشد.
– وجود نورهای کافی در محیط با هدف ضبط واضح تصاویر، در طول شبانهروز الزامی است.
– نصب هرگونه دوربین مخفی ممنوع است.
– حداقل محلهایی از قبیل ورود و خروج، صندوقها، محل نگهداری اجناس و اشیای قیمتی و گاوصندوق باید به وسیله دوربین پوشش داده شود.
– از دوربینهایی استفاده شود که حداقل کیفیت تصویر ۴۸۰×۶۴۰ مگاپیکسل داشته باشند.
– سیستم دوربین مدار بسته مجهز به UPS باشد تا در صورت قطع برق، خللی در تصویربرداری ایجاد نشود.
– توانایی ذخیره، بازیابی و بازبینی اطلاعات را حداقل در یک ماه گذشته داشته باشد.
– با نصب تابلویی با این عبارت «این مکان توسط دوربین مداربسته کنترل میشود» اطلاعرسانی لازم به مراجعان صورت پذیرد.
آموزش کافه داری و برخورد با گرانفروشی
کافیشاپها یک اتحادیه صنفی دارند که قیمت خدمات را تعیین و اعلام میکند. بنابراین، نباید کافهداران بیش از تعرفه اعلامشده از مردم پول دریافت کنند. در غیر این صورت، برابر قانون تعزیرات، به ترتیب زیر جریمه میشوند:
۱- تذکر کتبی و تشکیل پرونده
۲- اخطار شدید و اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تخلف و ممهور کردن پروانه واحد
۳- جریمه نقدی از ۵ هزار ریال تا ۵ برابر میزان گرانفروشی و ممهور کردن پروانه واحد
۴- جریمه از ۱۰ هزار ریال تا ۱۰ برابر میزان گرانفروشی و قطع تمامی یا بعضی خدمات دولتی از یک تا شش ماه و ممهور کردن پروانه واحد
۵- علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه چهارم، تعطیل موقت از یک تا ۶ ماه و نصب پارچه به عنوان «گرانفروش»
۶- تعطیل دائم و لغو پروانه واحد
مالیات بر ارزش افزوده برای کافی شاپ
– از کافی شاپها مالیات بر ارزش افزوده اخد نمیشود و آنها نباید از مردم بگیرند
– فقط رستورانها و تالارهای پذیرایی مجوز دریافت مالیات بر ارزش افزوده دارند
زنان در کافیشاپ ها
– اشتغال زنان در کافیشاپها ممنوع است.
– ایستادن خانمها پشت کانتر کافی شاپها ممنوع است.
نکته: برای اخذ جواز کافی شاپ نیاز به ارائه هیچ مدرکی از آموزشگاههای کافی شاپ نیست.
اولین دورههای آموزش کافیشاپ داری و کافه داری در ایران
اولین دوره کافی شاپ داری یا کافه داری در سال ۱۳۷۱ توسط «هتل اوین» برگزار شد. البته در حال حاضر «هتل اوین» این کار را نمیکند و «هتل هما» دورههای آموزش کافیشاپ داری در انجام می دهد.
همچنین یاد اوری می کنیم کتابهای خوبی هم در این خصوص با عنوان «دنیای دسرهای ۱و۲» نوشته شده که در کلاسهای فنی و حرفهای آموزش داده میشود و «دنیای دسرهای ۳» نیز در حال تالیف میباشد.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از سایت فرکافی تقدیمتان کردیم بهره مند شده باشید.
باریستا در نگاه اول عنوان شغلی است که وظیفه اصلی او تهیه نوشیدنی های کافی شاپ است . اما این شغل نیازمند دانش و مهارت بالاست ،یک باریستا علاوه بر علم آماده سازی قهوه و نوشیدنی ،می بایست دانش مدیریت کافی شاپ ،برخورد با مشتری ،توانایی حل چالش های محیط کافی شاپ و… را دارا باشد.
این سرفصل آموزشی به هنرجو کمک خواهد کرد تا بتواند نسبت به محیط کاری صنف خود آشنایی کاملی پیدا کرده و در جایگاه شغلی باریستا به صورت کاملا حرفه ای عمل کند.
– مربیانی که در امر آموزش کنارتان خواهند بود ،معتبرترین مدرک قهوه (انجمن تخصصی قهوه اروپا SCAE) ،در زمینه باریستا ،بروئینگ ،رُست و… در تمامی سطوح را دارا می باشند و مدرسه قهوه ایران با افتخار در بین ۳۰۰ دارنده دیپلم قهوه در دنیا حضور دارد. (SCAE Coffee Diploma)
تمامی سرفصل های این دوره بر اساس سرفصل های انجمن تخصصی قهوه اروپا (SCAE) و انجمن تخصصی قهوه آمریکا (SCAA) می باشد. البته این دو انجمن در اواخر سال ۲۰۱۶ با یکدیگر ادغام شده و با نام (SCA) فعالیت خود را ادامه می دهد.
– برای هنرجویانی که در انتهای دوره ی آموزشی قصد تکرار و تمرین بیشتر دارند ،دوره کارورزی به صورت رایگان در یکی از شعب کافه پاییز ۹۸ در نظر گرفته خواهد شد.
– در پایان دوره ،هنرجویان جویای کار به بهترین کافی شاپ ها ، رستوران ها و هتل های ایران معرفی خواهند شد.
کافه داری دات ای ار